Szitanyomó Stúdió
1037 Budapest, Bécsi út 267.

Hírek, Műhelytitkok, Blog

Kövesd nyomon miben mesterkedünk éppen, figyeld milyen újdonságokkal tudunk szolgálni, inspirálódj!
belépés belépés
kosár kosár

regisztráció
szitanyomás pólónyomás
webáruház
névjegykártya matrica műanyag nyomtatás árak tudástár blog kapcsolat ☰

Apróbetűs textilnyomat. Imádjuk!

bejegyezve : 2022-06-20

aprobetus_szitanyomatHamarosan itt a karácsony!

bejegyezve : 2021-09-27

Decemberben általában teljesen le van terhelve minden textilnyomó gépünk. Gondolj időben a karácsonyi ajándéknak szánt pólókra, pulcsikra! Minden évben több ügyfél kényszerül kompromisszumos megoldásokra, csak mert túl későn jelzi igényét. Töltsd inkább stresszmentesen az év utolsó heteit és még novemberben tudd le céges ajánékok legyártását!Hello 2021!

bejegyezve : 2021-01-20

A koronavírus járvány miatt rengeteg rendezvény maradt el múlt évben, amit mi is megéreztünk. A kiesett munkák sok szabadidőt adtak, amit gépparkunk fejlesztésére fordítottuk. Tárt karokkal várjuk a legkölönbözőbb szitanyomás feladatokat 2021-ben is!Szitanyomat ceruzarajz alapján

bejegyezve : 2020-06-10

ceruzarajzból szitanyomat Gyakori kérdés, hogy milyen formátumban várjuk a grafikát. .PDF? .EPS? .JPG? .AI? vektoros?

Erre a legegyszerűbb válaszunk : "Abban a formátumban várjuk, amilyen formátumban megvan!" Ha ceruzarajz formában van csak meg, akkor abban!

A kézzel készült alkotások - legyen az ceruzarajz, vízfesték, pasztell vagy akár tűzzománc - nagyon jól reprodukálhatók szitanyomással. Megoldható az is, ha szeretnénk, hogy az adott művészeti alkotás saját jellege visszaköszönjön a szitanyomaton, ha ez a cél.

Ha az kérés, hogy ne látszódjanak a kézi alkotás vonásai és inkább letisztultabb, logó szerű legyen a grafika, ez is teljesíthető.

Köszönjük Cili, hogy ránk bíztad a rajzaid szitanyomását!Névjegykártya átlátszó betűkkel

bejegyezve : 2017-10-16

Szitázott átlátszó névjegykártyák Ügyfelünk fehér színű névjegykártyát kért átlátszó betűkkel. Az átlátszóságot nem úgy értette, hogy a betűk színtelen festékkel legyenek nyomtatva, hanem úgy, hogy a betűk helyén keresztül lehessen látni a névjegykártyán.

Léteznek nagyon precíz lézeres betűkivágó megoldások névjegykártyákra is. A lézer borotvaéles vágást képes létrehozni anélkül, hogy a vágás mentén megbarnulna a papír. Az a gond, hogy mi egyelőre nem rendelkezünk ilyen berendezéssel.

A névjegykártya alapanyaga végül egy teljesen víztiszta pvc fólia lett, ami nagyszerű ötlet volt, hiszen a megrendelő cég is fóliagyártással foglalkozik. Ezzel az alapanyaggal meg tudtuk oldani a fehér névjegykártyák elkészítését átlátszó betűkkel.

A technika nagyon egyszerű: Telibe nyomtuk az átlátszó íveket két komponenses extra fedő matt fehér festékkel kihagyva a betűket. Majd erre nyomtattuk a grafika többi színét (színátmenetes kéket és zöldet).

A készre vágott produktum teljesen hagyományos fehér névjegykártyának látszik, ám szokatlanul a betűk teljesen átlátszóak. Cérnát így ugyan nem lehet átfűzni a betűk helyén, de sokkal olcsóbb és gyorsabb megoldást sikerült összehoznunk lézeres betűkivágó gép hiányában.

Az átlátszó nyomdai alapanyagok rengeteg kreatív lehetőséget hordoznak. Sajnos a grafikusok, arculattervezők, designerek ritkán nyúlnak ezekhez a lehetőségekhez.

átlátszó névjegykártyaRubik-kocka logózás

bejegyezve : 2017-10-09

Rubik-kocka logózás Mikor ügyfelünk mondta, hogy Rubik-kockát kellene nyomni, azt hittük, hogy pólóra szeretné nyomatni. 1 színes logót említett, ami furcsa volt, mert nem tudtuk elképzelni a Rubik-kockát 1 színnel ábrázolva.

Rövid idő után kiderült, hogy magát a Rubik-kockát kell logózni. Ilyet még nem csináltunk, de mivel egyedi dobókockát már sikerült nyomtatni régebben, gondoltuk ez sem lesz akadály, így elvállaltuk.

A Rubik-kocka gépbeállási ideje elég hosszú volt. Mivel a játék nem egy, hanem legalább 30 alkatrészből áll, nagyon nehéz volt megbízható szerszámot készíteni hozzá, hogy a logó pontosan az egyik négyzet közepére kerüljön, ahogy azt a megrendelő kérte. Hiába próbáltuk a szerszámot mindenféle rugós-feszítős-szorítós megoldással összebarkácsolni, születtek olyan nyomatok, amelyek picit arrébb csúsztak.
Megvizsgáltuk a gyári logózást rajta, ami a középső fehér négyzeten található. Szerencsére itt is pontosan ugyanolyan mértékű pozicionálási problémák voltak, ezért úgy döntöttünk, a gyári kivitelt nem fogjuk most túlszárnyalni.

Maga a nyomás nagyon gyorsan ment ezután.

A sablont elraktuk, ha ezentúl bárki Rubik-kocka logózást szeretne kérni, számíthat ránk!Egész pólót kitöltő szitanyomás

bejegyezve : 2017-09-24

Egész pólót kitöltő szitanyomás "Tudtok egész pólót kitöltő nyomást is?" - hangzik el a kérdés havonta legalább egyszer. Szerencsére korábban foglalkoztunk zászló és molinó szitanyomással is, ahol hatalmas méretű szitákkal és szerszámokkal kellett dolgoznunk. Hála a nagy formátumú digitális textilnyomtatóknak, ma már szinte egyáltalán nincs szükség zászló szitanyomásra. így sok nagy méretű szitánk maradt meg amit ma óriás pólónyomatok készítésére használunk.

A megrendelő azt kérte, hogy a grafika olyan nagy legyen, amekkora csak lehet. Az ilyen feladatok mindig izgalmasak, ráadásul az is jó bennük, hogy ilyenkor rá vagyunk kényszerítve arra, hogy kicsit rendet rakjunk, ugyanis ezek az óriás nyomatok nagyobb műhelyteret is igényelnek.

A nyomat méretei :

szélesség : 44 cm
magasság : 62 cm

Az ilyen teljes póló felületet kitöltő nyomatok esetén figyelni kell arra, hogy az ujj varrásig és a nyakpasszéig is rálóghat a nyomat, ami a nyomat vastagodását okozhatja. Ezeken a részeken sokkal több festék gyűlik össze, ami nem ad szép eredményt.

Ha azt szeretnénk, hogy a grafikák keresztülmenjenek a varrásokon, érdemesebb a pólót varrás előtt megnyomni.Naplózunk

bejegyezve : 2017-09-18

Amióta megkezdtük működésünket, számos érdekesség, újítás, változás történt velünk. Ha 2003-tól vezettünk volna egy céges naplót, most nagyon izgalmas lenne végiglapozni a bejegyzéseket. Jobb később, mint soha, ezért mostantól nekilátunk.

Úgy gondoltuk, hogy biztosan ti is - kedves ügyfeleink és versenytársaink - szívesen olvasgatnátok egy egy apró kis helyzetjelentést, szakmai írást, beszámolót vagy bármilyen történést velünk kapcsolatban.
A legtöbb ügyfelünkkel és partnerünkkel tegező viszonyban vagyunk, ezért itt is tegeződni fogunk.